Esittely

Matkusta kauaksi ja löydä itsesi

Tervetuloa Kulttuurimimmin blogiin!

Olen pitkän linjan ammattilainen matkailun ja oppilasvaihdon saralla ja aloitin tämän blogin pitämisen, koska vaihto-ohjelmista on netissä aika vähän suomeksi taustatietoja.

Vaihto-ohjelmista haluan kertoa koska olen sitä mieltä, että opiskelujakso ulkomailla on hyvä tapa haastaa itseään ja kasvaa ihmisenä, ja samalla myös ympäristöystävällinen tapa kokea maailmaa.

Pandemian ja ympäristön muutoksen myötä monet ovat alkaneet miettiä omaa matkailuaan eri näkökulmasta – ehkä ei pitäisikään tehdä useita lyhytkestoisia matkoja? Kulttuurivaihdon ystävänä uskon, että jo lähitulevaisuudessa tulemme näkemään monenlaisia uusia vaihto-ohjelmia.

mitä opin maailmalla?

Kielitaito

Olen aina oppinut helpommin käytännön kuin teorian kautta. Minulle pitkät ulkomaan jaksot olivat tärkeitä jo senkin takia, että sain rauhassa harjoitella vierasta kieltä.

Ymmärtäminen

”Et voi tietää miltä toisesta intiaanista tuntuu ennen kuin olet kävellyt hänen mokkasiineissaan”. Aito ymmärrys syntyy ihmisten kohtaamisesta avoimin mielin. Tuntui siltä, että oma mieleni alkoi avartumaan vasta monien, monien kohtaamisten jälkeen.

Viestintä

Viestinnän haasteet moninkertaistuivat ulkomaille muutettaessa. Kuunteleminen, kysymysten esittäminen ja jatkuva oman viestin uudelleen muotoilu kasvoivat tärkeiksi työkaluikseni viestinnässä.

Avun pyytäminen on rohkeutta

Kun oma kielitaito ei riittänyt aivan kaikkeen, oli pyydettävä apua. Aika pian häpeän tunne avun pyytämisen suhteen katosi. Suomeksi avun pyytäminen tuntui kuitenkin pitkään paljon vaikeammalta kuin millään muulla kielellä.